Bij voetproblemen naar podoloog of fysiotherapeut

 In Algemeen

Of het nu gaat of je strompelend in de ochtend met hielpijn loopt of scherpe pijn in je voeten hebt, bij pijnlijke voeten of zere benen,zijn  podologen en fysiotherapeuten beide toegerust om je te helpen,

Maar op de vraag wie je het beste kunt consulteren, is het zaak om te onderzoeken wat zowel podologen als fysiotherapeuten doen.

Wat doet een fysiotherapeut?

Een fysiotherapeut is in staat om te beoordelen, te diagnosticeren, te behandelen en te voorkomen bij een breed scala aan gezondheidsproblemen en bewegingsstoornissen. Er wordt gebruik gemaakt van  fysieke methoden, zoals beweging en lichaamsbeweging en manuele therapie.

Fysiotherapeutische behandeling helpt bij het herstellen van schade, vermindering van stijfheid en pijn, vergroting van de mobiliteit en het verbeteren van de kwaliteit van leven.

Wat doet een podoloog?

Een podoloog is gericht op de preventie, diagnose, behandeling en revalidatie van het bewegingsapparaat, medische en chirurgische aandoeningen van de voeten en onderste ledematen.

Podotherapie behandeling helpt ook bij het herstellen van schade, vergroten van de mobiliteit, het verkleinen van stijfheid, afname van pijn en het verbeteren van de kwaliteit van leven.

Een podoloog zal helpen met het volgende:

Behandeling van ingegroeide teennagels. Het verwijderen van likdoorns, eelt en andere pijnlijke letsels. Diagnose en behandeling van huidaandoeningen zoals wratten. Op maat gemaakte voet orthesen voorschrijven wanneer dat nodig is.

Podoloog of fysiotherapeut bij voetklachten?

Het is een feit dat je gemiddeld 128.000 km in je leven loopt (dat is genoeg om de aarde 4 keer rond te gaan!). Voeten zijn onze primaire wijze van vervoer, het spreekt voor zich dat gezonde voeten noodzakelijk zijn een belangrijk onderdeel vormen van jouw algehele welzijn.

De beste resultaten treden op wanneer fysiotherapeuten en podologen samen werken in het voordeel van de klant. Een totaalbehandeling, zoals je krijgt bij de podoloog Apeldoorn werkt in het voordeel van een ieder die voetproblemen kent.

Een goede diagnose is belangrijk voor de juiste behandeling, zodat er goed doorverwezen kan worden.

Enkel verstuiken

Als iemand zijn enkel verstuikt dan kan het misschien een eenmalig incident zijn, in welk geval de bescherming, het beheer en het herstel vaak wordt uitgevoerd door een fysiotherapeut. Dat is de reden waarom de meeste sport teams een fysiotherapeut in hun midden hebben.

Echter, als dezelfde persoon vaak zijn enkel verstuikt, dan is een behandeling van een ​​podoloog beter op zijn plek om verder te kijken naar de manier waarop de voet werkt en andere factoren die kunnen bijdragen aan dit frequente enkelletsel.

De klant zal gewoonlijk op zijn looppatroon worden beoordeeld door een podoloog. Daarna zal de podoloog meestal een aantal specifieke spiertesten rond de voet, enkel en onderbeen uit voeren. Alsmede een studie van de algehele beweging maken.

Podologie behandeling

Al deze informatie zal een podotherapeut in staat stellen om precies te weten wat je nodig hebt om de enkel stabiliteit te verbeteren en te voorkomen dat het enkelletsel terugkeert. De behandeling kan specifieke voet mobilisatie, aangepaste spierversterkende oefeningen, orthopedische therapie en / of specifieke aanbevelingen van schoeisel om het probleem op te lossen. Wanneer je nagelproblemen hebt of diabetesvoet, ga dan naar de medische pedicure Apeldoorn.

Recente Berichten