De optimale supplementen tijdens een run

 In Hardlopen

Running is topsport. Er wordt veel van het uithoudingsvermogen gevraagd, spieren krijgen het flink te verduren en focus en doorzettingsvermogen zijn cruciaal. Belangrijk dus om je lijf een handje te helpen, want met uitgebalanceerde voeding alleen gaat dat wat moeilijker. Ook heb je niet iedere dag tijd en zin om de voedingsvoorschriften stipt te volgen. Voedingssupplementen als multivitamine en Omega 3 vormen daarom een uitkomst. Ze vullen de meest noodzakelijke stoffen in het lichaam aan om een zo optimaal mogelijk resultaat neer te zetten, een goede start wanneer je bijvoorbeeld traint voor een run. Maar ook als je puur recreatief en zonder wedstrijd element lekker wilt hardlopen en daar maximaal plezier uit wilt halen zijn multivitamine en Omega 3 onontbeerlijk.

Multivitamine, een heuse boost voor het lichaam.

Niet alle vitaminen worden door het lichaam zelf aangemaakt of krijg je makkelijk ruim voldoende binnen met voeding. Daar komt bij dat sommigen al weer snel het lichaam verlaten via urine, zoals de B-vitiamines. Ook mineralen maken deel uit van de groep multivitamine, omdat ook nu de opname via voedsel niet altijd even groot is en juist mineralen een schakel vormen tussen het consumeren van vitaminen en de opname ervan in het lichaam. Er bestaan dertien vitaminen waarvan een deel in vet oplosbaar is en een deel in water. Vitaminen A, C en E behoren tot de groep antioxidanten. Het belangrijkste voordeel van multivitamine is dat ze extra energie beschikbaar stellen en vitaminie C, B11, B12 en D3 zorgen, in combinatie met mineralen als selenium en zink, voor een goede weerstand. In het algemeen kun je zeggen dat door multivitamine te gebruiken, je het lichaam in conditie houdt. Je helpt bij herstel en verbeterd het functioneren. Precies wat je nodig hebt wanneer je traint voor een run.

Gezonde vetzuren

Omega 3 maakt je lichaam ook niet zelf aan en moet je , net als een deel van de multivitamine, uit voeding halen. Het zijn essentiële vetzuren, meervoudig en onverzadigd. Je vindt ze in vis, schelp- en schaaldieren, vandaar ook wel de naam visvetzuren. Daarnaast vind je Omega 3 in plantaardige oliën als bijvoorbeeld lijnzaadolie. Positieve effecten van Omega 3 zijn een verbeterde concentratie, waardoor de focus scherper wordt, een gezondere bloeddruk en verminderde kans op hart- en vaatziekten. In feite profiteert het hele lichaam van een gezonde concentratie Omega 3. Juist bij sporten als hardlopen en in het bijzonder tijdens de training voor een run zijn ze onontbeerlijk, mede door de beschermende werking op de spieren. Je krijgt minder spierpijn, het herstel verloopt sneller, terwijl tegelijkertijd blessures minder vaak voorkomen.

Positieve effecten van multivitamine en Omega 3.

Beoefen je sport, dan vraag je behoorlijk wat extra’s van je lichaam. Daarom is het slim ervoor te zorgen dat er geen roofbouw gepleegd wordt. Ben je vegetarisch of veganistisch, dan zijn deze supplementen nog eens zo belangrijk. Op tijd en verstandig de noodzakelijke voedingsstoffen aanvullen zorgt ervoor dat je opbouwend met de conditie, het uithoudingsvermogen en kracht bezig bent. Multivitamine en Omega 3 vormen voor dat doel een mooie combinatie, ze vullen elkaar aan voor een optimaal resultaat, terwijl jij je scherp, fit en gezond voelt.

 

Recente Berichten