Welke supplementen zijn geschikt voor hardlopers?

 In Hardlopen

Hardlopen is in ons land een van de meest populaire sporten. De een doet het als hobby, de ander doet mee aan evenementen. Hoe dan ook, de meesten nemen het hardlopen serieus en willen graag constant beter presteren en doelen stellen. Dat is goed! Het betekent echter ook dat het daarom verstandig is op je voedingspatroon te letten. Dit zorgt niet alleen voor prestaties, het is in het algemeen goed voor je lichaam. Een belangrijk onderdeel daarvan zijn sportsupplementen. Hier wordt steeds vaker voor gekozen, zowel voor verbeterde prestaties als het positieve effect op de gezondheid van je lichaam. Je leest hier meer over supplementen voor hardlopers!

Beste hardloop supplementen

Voor hardlopers zijn eigenlijk vele supplementen geschikt; het ligt er maar net aan hoe serieus je het hardlopen neemt en hoeveel supplementen je zou willen gebruiken. Daarom zie je hieronder in ieder geval drie belangrijke supplementen voor hardlopers:

  • Whey eiwitshakes
  • Vitamines en mineralen
  • BCAA’s

Waar koop ik hardloop supplementen?

Zoals voor alle voeding en supplementen geldt: kies voor gezonde voedingsstoffen. Daarom is het aangeraden om voor schone supplementen te kiezen, zoals de sportsupplementen van Muscle Concepts.

Meer over het belang van bovenstaande supplementen vind je hieronder.

Whey eiwitshakes

Spierherstel is voor hardlopers van groot belang. Je bent constant bezig met je spieren en belast je spieren, waardoor een goed herstel belangrijk is. Hiervoor heb je voldoende eiwitten nodig. Aangezien whey eiwitshakes een goede en snelle bron van eiwitten zijn, is het verstandig om als hardloper hiervoor te kiezen.

Vitamines en mineralen

Er zijn meerdere vitamines en mineralen die nuttig zijn voor hardlopers. Denk bijvoorbeeld aan multivitamine, dat je uithoudingsvermogen verbetert, waardoor je beter zult presteren. Vitamine B is een ander goed voorbeeld. aangezien het van belang is voor je energie. 


Een van de geschikte mineralen is magnesium. Dit zorgt voor soepelere spieren en een betere werking van vitamines. Hierdoor is ook dit supplement aangeraden voor hardlopers.

BCAA’s

Hardlopers hebben veel baat bij het gebruiken van BCAA-aminozuren. De reden hiervoor is dat je het sporten met BCAA’s langer volhoud en je bovendien spierafbraak tegengaat. Bovendien worden BCAA’s gebruikt als energiebron. Al met al dus zeker aangeraden voor duursporters!

 

Recente Berichten
Hardlopen of wandelen