Werk aan de perfecte conditie met krachttraining voor vrouwen

 In Krachttraining

Niet alleen mannen, ook vrouwen werken graag aan een goede conditie. Met krachttraining voor vrouwen zorg je ervoor dat je een topconditie krijgt. Krachttraining draagt bovendien bij aan een goed figuur. Het is een misvatting dat je alleen maar op je dieet hoeft te letten als je een paar kilo wilt afvallen. Door gericht aan krachttraining te doen zul je merken dat je afvalpoging veel succesvoller is. Je kunt je dieet makkelijker volhouden en je zit lekkerder in je vel. Daarom maakt krachttraining ook altijd deel uit van een programma dat personal trainers voor hun klanten samenstellen.

Waarom is krachttraining belangrijk?

Het is belangrijk om krachttraining te doen als je aan je conditie wilt werken. Je spieren hebben energie nodig om te kunnen functioneren. Die brandstof halen ze uit de vetreserves in je lichaam. Als je wilt afvallen is het daarom belangrijk om een gezond dieet te combineren met conditie- en krachttraining. Het kan daardoor gebeuren dat je op de weegschaal geen lager gewicht ziet. Maar als je een weging doet die ook het vetpercentage meet merk je na verloop van tijd wel degelijk verschil.

Krachttraining voor zelfverdediging

Veel vrouwen volgen krachttraining omdat ze dit willen gebruiken voor zelfverdediging. Helaas loop je als vrouw alleen nog steeds het risico te worden lastiggevallen door mannen. Of het nu gaat om aanranding of verkrachting, een dergelijke gebeurtenis tekent je voor het leven. Als je krachttraining hebt gedaan dan kun je je spierkracht in de strijd gooien om je belager af te weren. Veel mannen verwachten dit niet, alleen al de schok dat je je niet zomaar laat overmeesteren kan voldoende zijn om je met rust te laten. Als je krachttraining wilt gaan doen met als doel zelfverdediging is het belangrijk dit met je trainer te bespreken. Het trainingsprogramma kan hier dan op worden afgestemd.

Wanneer merk ik resultaat van krachttraining?

Natuurlijk duurt het even voordat je resultaat merkt als je start met krachttraining voor vrouwen. Het is belangrijk om een goed trainingsritme te vinden. Meerdere keren per week trainen geeft meestal het beste resultaat. Let er op dat je tijdens je trainingen steeds verschillende spiergroepen traint en niet alleen focust op je armen, je benen of je buik. Door af te wisselen geef je je spieren voldoende gelegenheid om te herstellen. Dit leidt uiteindelijk tot het beste resultaat.

Recente Berichten
Krachttraining combineren hardlopen