Wat doet sporten met je lichaam?

 In Sporten

Het is algemeen bekend dat sporten goed is voor je lichaam! Niet alleen wanneer je overtollige kilo’s wilt verliezen. Ook wanneer je regelmatig te maken hebt met ernstige stressgevoelens. Door te sporten hebben je hersenen geen tijd om je te laten piekeren over zaken uit het dagelijks leven. Je hersenen zijn immers druk met de aanvoer van energie richting je spieren. Het maakt dat je hoofd tijd heeft om te herstellen van stressgevoelens, waardoor je met een fijner gevoel aan de dag of nacht begint. Door je hoofd leeg te maken voor het slapen, zal je dieper in slaap vallen en daarmee een volgende dag een energieker gevoel ervaren.

Sporten zorgt voor het aanbreken van vetreserves

Mensen die af willen vallen zullen meer moeten bewegen. De vetreserves op je buik, heupen of bijvoorbeeld in je benen zullen immers niet automatisch verbruikt worden. Vaak wordt gesteld dat sporten voor circa 30% van invloed is op het proces rond afvallen. De overige 70% wordt ingevuld door je voedingspatroon. Zorg er dus voor dat je gezonder eet en meer beweegt! Gezonder eten zorgt ervoor dat de vetreserves niet worden aangevuld, terwijl je met sporten bijdraagt aan het afbreken van de al opgebouwde reserves. Op deze manier zal je langzaamaan gewicht beginnen te verliezen.

Sociale contacten met sportvrienden

Naast het feit dat sporten goed is voor je lichaam en geest, draagt het op een positieve wijze bij aan je sociale leven. Je leert nieuwe vrienden kennen op de sportclub, kunt samen met een oude schoolvriend gaan fietsen of hardlopen, enzovoorts. Het biedt je de gelegenheid om even ouderwets bij te praten! Daarbij kun je elkaar motiveren door samen te gaan sporten. Op het moment dat je weinig zin hebt, trekt je sportmaatje jou door dit dode punt heen. Na het sporten zal je blij zijn dat je toch gegaan bent!

Aanbevolen Berichten
Hardlopen of wandelenRacepaarden