Wie is jouw idool?

 In Sporten, Tips

We hebben er allemaal wel één. Vaak zelfs wel meer dan eentje. Een idool. Iemand waar je naar op kijkt. Iemand die je bewonderd. Een man of vrouw op wie je zou willen lijken. Niet per se als het gaat om hoe ze eruit zien, maar vooral om wat ze doen. Wat ze bereikt hebben. Een voorbeeld dat ze zijn voor anderen. Vooral ook iemand waar je veel over hoort. Want die mevrouw die drie straten verderop woont kan een echte wereldverbeteraar zijn die misschien in het dorp wel bekend is, maar de kans dat zij een idool is van iemand aan de andere kant van het land is niet zo groot. Simpelweg omdat ze daar nog nooit van haar hebben gehoord. Dat ze niet weten wat deze persoon doet om de wereld een beetje mooier te maken. Nee, meestal zijn idolen bekende mensen. Niet zozeer bekende Nederlanders, maar eenieder die vaak in de media is.

Sport idolen

Veel sporters zijn een inspiratiebron voor anderen. Om wat ze bereikt hebben. Maar ook een beetje om het beeld dat wij, niet bekende mensen, hebben van hoe hun leven eruit zal zien. Altijd geld genoeg om alles te doen wat je wilt. Kijk maar naar het voetbal. Daar gaan miljoenen in om. Waar Jan Modaal zo’n 35.000 euro per jaar verdient, is er geen voetballer die voor dat salaris aan de slag gaat. Dat klinkt misschien vreemd, want wat moet een voetballer nou helemaal doen? Een wedstrijd van 90 minuten spelen, waarbij er een groot aantal voetballers is die geen volledige wedstrijden spelen. Maar wat we vaak over het hoofd zien is alles wat deze topsporters hebben opgegeven om te komen waar ze zijn. Elke dag trainen. Weer of geen weer. Wel of geen zin om te voetballen. Om nog maar te zwijgen over de blessures die ze oplopen en waarmee ze gewoon doortrainen en voetballen.

Kleine voetballertjes

Heb jij ook zo’n klein voetballertje in huis met een voetballer als idool? Waarschijnlijk heb je dan ook al meerdere voetbalshirts mogen kopen. Of trainingspakken van de voetbalclub waar hun idool speelt. Er is natuurlijk ook helemaal niets mis mee om een klein beetje mee te gaan in de dromen van je kleine topvoetballertje. Niets is leuker dan jezelf inbeelden hoe het zou zijn als jij zo geweldig goed zou kunnen voetballen. Als de hele wereld jou bewonderd. Maar er is een verschil tussen dromen om een voetballer te worden en al je dromen moeten opgeven om daadwerkelijk de top te kunnen bereiken. Goed om dat ook aan je kleine sporter te laten weten. 

Recente Berichten